Izjava o otvorenom pristupu

Časopis Održivost je publikacija u otvorenom pristupu. Svim recenziranim radovima koji se objavljuju u časopisu može se besplatno pristupiti odmah nakon objavljivanja, bez ograničenja vezanih za prijavljivanje i/ili registraciju. Preuzimanje radova u cijelosti je besplatno.


Objavljeni radovi zaštićeni su autorskim pravima. Korisnici web stranica časopisa mogu besplatno preuzimati, kopirati, reproducirati, prevoditi radove, isključivo zadržavajući integritet rada i obvezno navodeći odgovarajuće podatke o citiranju (npr. autor(i), naziv rada, časopis, broj, godište, broj stranica). Svi prijevodi radova (odnosi se na prijevode radova za koje ranije nije utvrđen sporazum s uredništvom), obvezni su istaknuti sljedeću izjavu: “Ovo je neslužbeni prijevod rada. Časopis Održivost nije autor ovoga prijevoda”.

Radovi koji se objavljuju u ovome časopisu otvorenoga pristupa licencirani su korištenjem Creative Commons License. Ako nije drugačije naznačeno, svi radovi u časopisu licencirani su licencom Creative Commons CC BY 4.0.

Svi autori koji objavljuju radove u časopisu Održivost prihvaćaju gore navedeno kao uvjete objavljivanja.